Будь-який GSM-телефон є вразливим для хакерів

27 грудня 14:57

Бездротова технологія GSM, яка широко використовується у світі, дозволяє хакерам отримати віддалений доступ до мобільного телефону, що надає їм можливість надсилати з нього повідомлення і здійснювати дзвінки.

 

Зловмисники можуть скористатися вразливістю технології GSM, сказав Карстен Ноль, голова німецької Security Research Labs. Ризику піддається будь-який телефон на базі GSM. Шахраї можуть отримати доступ до мобільного телефону і надіслати повідомлення або зателефонувати на дорогі фіктивні телефонні лінії.

«Ми можемо застосувати це до сотень тисяч телефонів у короткі терміни», - сказав Ноль напередодні презентації хакерської конвенції у Берліні.

Звичайними є атаки на корпоративні стаціонарні телефонні системи, часто із застосуванням фіктивних телефонних ліній, наданих за додаткову плату та створених хакерами у Східній Європі, Африці та Азії. Шахраї здійснюють дзвінки зі зламаних корпоративних телефонних систем або мобільних телефонів, потім отримують гроші і зникають до виявлення факту здійснення злому.

Користувачі телефонів не дізнаються про проблему доти, поки не отримують свої рахунки.