BlaBlaCar увійшов до п'ятірки найдорожчих стартапів Європи

17 вересня 16:43

Оцінка компанії досягла $ 1,6 млрд.

 

У ході останнього раунду фінансування сервіс спільних поїздок BlaBlaCar залучив $ 200 млн. Таким чином його капіталізація зросла до € 1,4 млрд ($ 1,6 млрд), що дозволи проекту увійти до п'ятірки найбільш дорогих стартапів Європи, повідомляє The Telegraph.

Компанія одержали інвестиції від американських компаній Insight Venture Partners і Lead Edge Capital, а також від базується в Стокгольмі Vostok New Ventures. Це дозволило BlaBlaCar увійти в число так званих unicorns - технологічних стартапів, чия капіталізація перевищила $ 1 млрд, - поряд з музичним сервісом Spotify і сервісом доставки їжі Delivery Hero.

Передбачається, що поточні інвестиції допоможуть сервісу розширити бізнес, в першу чергу, в Азії, Бразилії та інших латиноамериканських державах.

Французький сервіс BlaBlaCar був заснований в 2006 році. На поточний момент він працює в 19 країнах, включаючи Україну, а його послугами користуються близько 20 млн осіб. BlaBlaCar дозволяє водіям знайти попутників для спільних поїздок на великі відстані, що допомагає обом сторонам суттєво економити на дорозі. стартап