Астронавти NASA успішно здійснили космічну прогулянку

23 березня 11:50

Астронавти вийшли у відкритий космос на шість годин.

 

Астронавти NASA Нік Хейг і Енн МакКлейн успішно здійснили космічну прогулянку. Як повідомляється на сайті агентства, астронавти вийшли у відкритий космос з борту МКС на шість годин і 39 хвилин.

Астронавти успішно замінили нікель-водневі батареї на більш нові і потужні літій-іонні на одній парі сонячних панелей МКС. Нові батареї мають більшу потужність при меншій масі й обсязі. Наступного тижня Енн МакКлейн і Крістіна Кох вийдуть у космос для того, щоб замінити другий комплект батарей.

Астронавти виконали кілька додаткових завдань, наприклад, прибрали сміття з зовнішньої сторони станції і сфотографували мішок для інструментів для аварійного ремонту та теплову кришку шлюзу, який відкривається і закривається для виходу в космос.

Новий екіпаж МКС прибув на станцію 15 березня. На станцію прибули космонавт "Роскосмосу" Олексій Овчінін і астронавти NASA Нік Хейг і Крістіна Кох.

Хейг і Овчінін повинні були прибути на станцію в жовтні минулого року. Разом з тим, на 119 секунді польоту ракети-носія "Союз-ФГ" з пілотованим кораблем "Союз МС-10" сталася аварія, після чого екіпаж перейшов в режим балістичного спуску. Капсула з астронавтами приземлилася в степи Казахстану.