Астронавти МКС вперше зіграли в теніс у космосі

22 серпня 18:09

Гру транслювали в прямому ефірі.

 

Астронавти NASA Дрю Фестель, Рікі Арнольд і Серена Ауньйон-Канцлер і астронавт Європейського космічного агентства Олександр Герст вперше в історії зіграли в теніс в невагомості. Як повідомляє "Новое время", гра проходила на борту Міжнародної космічної станції і транслювалася в прямому ефірі.

Подія транслювалося на 3D-проекції земної кулі в громадському парку Флашинг-Медоус - Корона-парк у Нью-Йорку. Американська асоціація тенісу вела переговори з Фюстелем з грудня 2017 року для реалізації першої тенісної гри в невагомості. Він є шанувальником гри в теніс і по прибутті на МКС кілька місяців тому він пообіцяв, що проведе такий матч.

У травні минулого року астронавти NASA розгорнули на МКС експериментальний надувний модуль ВЕАМ, призначений для проживання членів екіпажу станції. Планується, що випробування ВЕАМ будуть проводитися протягом мінімум двох років. За цей час астронавти оцінять його здатності захищати від радіації, зберігати температуру, а також протистояти ударам мікрометеоритів, дії пилу та інших факторів космічного середовища.