Археологи виявили в Єгипті загадковий чорний саркофаг

11 липня 13:48

Дослідники не знають, хто знаходиться в саркофазі.

 

Археологи виявили на півночі Єгипту великий чорний гранітний саркофаг. Як повідомляє Science Alert, поки дослідники не знають, хто був похований в саркофазі, який є найбільшим з таких об'єктів, знайдених на території Олександрії на даний момент.

Висота саркофага становить 185 сантиметрів, довжина - 265 сантиметрів, а ширина – 165 сантиметрів. Крім того, в тій же підземної гробниці була знайдена велика алебастрова голова. На думку дослідників, голова зображує того, хто похований в саркофазі.

Як підкреслюють вчені, унікальність знахідки полягає в тому, що саркофаг жодного разу не відкривався з тих пір, як був запечатаний близько двох тисяч років тому. Про це свідчить незайманий шар штукатурки між кришкою саркофага і тілом покійного. На думку дослідників, у саркофазі лежать останки людини високого соціального становища, яка жила у період правління династії Птолемеїв.

Раніше археологи виявили в Італії рештки середньовічного "кіборга". Рука чоловіка була ампутована до середини передпліччя і замість неї був прикріплений протез з ножем на кінці. Знахідка датується приблизно VI-VIII століттям.