Apple має намір посилити захист iPhone та iPad

24 сiчня 11:59

Корпорація Apple має намір серйозно зайнятися зміцненням систем захисту смартфонів iPhone і планшета iPad, щоб підвищити лояльність до своєї продукції з боку корпоративних клієнтів. Для цих цілей компанія з Купертино найняла Девіда Райса, експерта в області кібербезпеки.

 

Згідно з даними Apple Insider, Райс займе посаду директора з глобальної безпеки і приступить до роботи у березні цього року.

Раніше Райс працював аналітиком в області вразливості глобальних мереж в Агентстві національної безпеки США, а також виконував особливі доручення як співробітника шифрувальної служби військово-морських сил США. Головний з безпеки в Apple також є автором книги Geekonomics («Гікономіка»), випущеної у 2007 році. У ній він порівнює вразливості в системі безпеки ПЗ зі старими мостами та іншими об'єктами фізичної інфраструктури.

У березні минулого року Apple прийняла на роботу Уїндоу Снайдера, колишнього начальника з безпеки з Mozilla Corporation (розробник браузера Firefox) та відповідального за захист пакету оновлень Service Pack 2 для Windows XP. Він зайняв посаду старшого менеджера з безпеки продуктів Apple.

За останні роки Apple значно посилила безпеку платформи iOS і завоювала довіру з боку корпорацій і урядових установ, які все частіше дозволяють своїм співробітникам використовувати для роботи iPhone та iPad. Минулого тижня Apple, обговорюючи результати за перший квартал фінансового 2011 року, заявила, що більше 88 компаній зі списку Fortune 100 переводять своїх співробітників на iPhone, а ще понад 80 - тестують iPad.

За матеріалами Вести