Apple спростувала інформацію про прослуховування користувачів

08 серпня 17:45

За словами компанії, iPhone не записує аудіо під час очікування команд для Siri.

 

Компанія Apple заявила про те, що iPhone не прослуховують розмови користувачів без їхнього відома і не дозволяють цього робити стороннім додаткам, повідомляє Reuters. Зазначається, що заява компанії була зроблена у відповідь на запит членів комітету Палати представників Конгресу США з питань енергетики і торгівлі з вимогою пояснити чутки про прихований збір даних.

Листи з подібною вимогою були відправлені голові компанії Apple Тіму Куку і голові корпорації Alphabet Ларрі Пейджу. В інформації, яка зацікавила сенаторів, говорилося про те, що смартфони можуть збирати інформацію про користувачів в очікуванні команд "Окей, Google" або "Гей, Siri".

У листі, який було написано представниками Apple, йдеться про те, що iPhone не записує ніяких аудіофайлів в очікуванні команди для доступу до Siri, а сам голосовий помічник не передає нікому слова, які були використані користувачами. Відзначається також, що для запуску помічника необхідно активувати мікрофон і отримати підтвердження його активації.

Представники компанії відзначили, що видалили спірні додатки з App Store, проте вони відмовилися сказати, чи залишився у розробників доступ до цифрового магазину. При цьому керівництво Alphabet не відповіло на запит сенаторів.

У кінці грудня Apple випустила офіційне звернення до користувачів, у якому вибачилася за те, що навмисно уповільнювала роботу старих iPhone для продовження їх роботи.

Раніше повідомлялося про те, що користувачі iPhone із США подали в суд на компанію Apple за навмисне уповільнення роботи пристроїв.