Акції Apple впали в ціні після презентації нового iPhone. Користувачі розчаровані

05 жовтня 06:25

На презентацію нової моделі iPhone 4S ринок відреагував зниженням котирувань акцій Apple. Як повідомляє Reuters, основою для негативного руху ринкового тренду стала хвиля критики від користувачів смартфона, які очікували нового пристрою, а не модернізації старого, нехай і з потужнішим процесором.

 

Разом з тим, на думку західних журналістів, генеральний директор Apple Тім Кук в ході презентації так і не зміг заінтригувати присутніх новинкою, як це свого часу робив один із засновників компанії Стів Джобс.

За підсумками торговельної сесії ціна акції Apple знизилася з 374,57 дол до 372,5 дол (0,56%).

Нагадаємо, у вівторок, 4 жовтня, компанія Apple на презентації, яка пройшла у штаб-квартирі компанії у Купертіно, представила смартфон iPhone 4S. На відміну від усіх попередніх презентацій пристроїв лінійки «Ай» нинішню презентацію провів не легендарний співзасновник компанії Стів Джобс, а діючий виконавчий директор Apple Тім Кук.

Apple повідомляє, що iPhone 4S надійде у продаж у США, Канаді, Австралії, Великобританії, Франції, Німеччині та Японії 14 жовтня 2011 року, попередні замовлення на пристрій прийматимуться з 7 жовтня. 28 жовтня смартфон почне продаватися ще у 22 країнах.

Ціна пристрою буде залежати від обсягу вбудованої пам'яті. Так, у США ціна з дворічним контрактом оператора для 16Гб, 32Гб і 64Гб сматрфона складе 199, 299 і 399 дол відповідно.