Airbus розробив літак, в якому не відчувається зміна часових поясів

21 грудня 15:05

Літак зможе перебувати в експлуатації 30 років.

 

Компанія Airbus представила новий літаків A350 XWB, який розроблений для того, щоб пасажири, які подорожують в ньому, не відчували зміну часових поясів. Для цього в ньому передбачено додаткові конструкторські рішення, які забезпечують комфорт пасажирів. Про це повідомляє портал sciencealert.com.

Одним з основних рішень, яке повинно мінімізувати ефект від перельоту через весь світ, є система світлодіодних ламп, які імітують сонячне світло. Вона також запрограмована таким чином, щоб відповідати циркадним ритмам пасажирів. Крім того, вентиляційна система літака фільтрує повітря кожні дві – три хвилини і підтримує тиск на рівні, який відповідає висоті 1828,8 метрів.

Читайте також: Airbus побудує найбільшу мережу супутників у світі

Більше 50% корпусу літака створено з вуглецевого пластику, що робить літак більш легким і зменшує витрату палива на 25%. Крім того, це дозволило зробити сидіння трохи більш широкими і поставити їх на більшій відстані один від одного, що полегшило прохід по літаку.

На розробку літака було витрачено 15 мільярдів доларів. Передбачається, що нова модель літака зможе перебувати в експлуатації 30 років.

Раніше повідомлялося про те, що Airbus отримав патент на модульну кабіну, в якій пасажири зможуть розміститися ще до подачі літака на посадкову смугу. Ця кабіна буде встановлена на основну частину літака за допомогою крана після того, як попередній модуль буде з нього знято. Це повинно скоротити час підготовки літака до польоту і дозволить розмістити більше пасажирів на борту.