59 екіпаж МКС успішно повернувся на Землю

25 червня 10:48

Екіпаж прибув на станцію 3 грудня 2018 року.

 

Пілотований космічний корабель "Союз-МС", на борту якого перебували члени 59 екіпажу МКС, успішно приземлився в Казахстані. Як повідомляє NASA, на Землю повернулися астронавт агентства Енн МакКлейн, космонавт "Роскосмосу" Олег Кононенко і канадський астронавт Давид Сен-Жак.

Екіпаж прибув на станцію 3 грудня, астронавти пробули на орбіті 204 дні. За цей час вони 3264 рази облетіли навколо Землі. 59 екіпаж МКС провів кілька сотень експериментів у галузі біології, біотехнології, фізики і наук про Землю.

З моменту відокремлення "Союзу" від станції офіційно розпочалася місія 60 екіпажу. На борту станції на даний момент знаходяться астронавти NASA Крістіна Кох і Нік Хейг, а також космонавт "Роскосмосу" Олексій Овчінін.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Після стиковки космічної вантажівки Dragon компанії SpaceX зі станцією в травні цього року керівник Центру підготовки космонавтів (ЦПК) імені Гагаріна Павло Власов заявив про появу запаху спирту на МКС. У ЦПК заявили про те, що концентрація сполуки підвищилася з однієї десятої міліграма до шести міліграмів на кубічний метр. Після включення системи очищення повітря її вдалося знизити приблизно до двох міліграмів.

У NASA заявили про те, що концентрація речовини в повітрі станції не несе ніякої загрози для екіпажу станції.