14-річний підліток знайшов недолік у смартфоні і отримав за це кошти на освіту

08 лютого 07:39

Грант Томпсон і його мати виявили недолік у смартфоні, який став причиною звіту в Сенаті США.

 

Компанія Apple обіцяє оплатити навчання 14-річного Гранта Томпсона, який виявив недолік у функції відеодзвінків FaceTime смартфонів iPhone. Цей недолік дозволяв користувачам отримувати сигнал з мікрофона власників iPhone ще до відповіді ними на телефонний виклик. Завдяки Гранту і його матері, які першими виявили недолік, компанія зробила чергове оновлення програмного забезпечення і ліквідувала помилку.

Під впливом знахідки компанія на деякий час відключила функцію групового чату через FaceTime доки спеціалісти працювали над усуненням недоліку, повідомляє Голос Америки.

У Apple заявили, що нададуть родині, яка виявила недолік, компенсацію та зроблять внесок з метою сприяння освіті 14-річного Ґранта Томпсона.

До речі, після виявлення вади програмного забезпечення iPhone у США звучали закиди, що у програмне забезпечення Apple, буцімто, умисне була вбудована вразливість, яка дозволяла здійснювати прослуховування абонентів. Провідні законодавці-демократи у Конгресі у вівторок навіть закликали очільника Apple Тіма Кука відповісти на питання з приводу встановленої вади, та заявили про "глибоку стурбованість" з приводу того, як довго зайняло виправлення вразливості смартфонів.

Засновник і власник найбільшої в світі соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг категорично заборонив співробітникам корпорації використовувати в роботі гаджети, створені на базі Apple.