Ярославський запропонував рецепт вирішення проблеми "Металіста"

06 лютого 09:29

На поточний момент в додачу до бренду і прав на історію досягнень команди потенційний господар отримав би ще купу боргів, які доведеться оплачувати з власної кишені, сумнівну процедуру отримання ФК та штрафні санкції УЄФА.

 

Колишній директор ФК "Металіст" Олександр Ярославський вважає, що відродити клуб можливо, і для цього слід діяти згідно із законом. Як заявив він в коментарі DT.UA, для цього необхідно довести до кінця процедуру банктротства, припинити незаконну наживу на частинах інфраструктури, розрахуватися з кредиторами, а далі вже разом з ними вирішувати долю майна клубу і бренду.

"Не знаєш, як чинити, - чини за статутом. У цьому випадку - за законом. Процедуру банкрутства потрібно довести до кінця! Це раз. Ніхто не повинен мутно наживатися на частинах інфраструктури "Металіста" - це два. Сьогодні, по справедливості, власниками клубу є його кредитори, серед яких, до речі, держава - далеко не найбільший. Держава має розпочати переговори з футболістами та іншими донорами. Не можна кидати людей і компанії через стегно, ігноруючи їхнє право на їхні ж гроші. Тому необхідно домовитися про розрахунки з кредиторами - це три. І чотири: саме рада кредиторів, як і повинно бути у випадку з банкрутством, має вирішувати долю майна клубу, включно з долею бренду. Інакше всі ці сурогатні піар-націоналізації будуть розбиті кредиторами в першому ж суді", - говорить Ярославський.

Ситуацію, що склалася в харківському футболі, розплутати без суттєвих для кожної із зацікавлених сторін втрат навряд чи можливо.

Детальніше про проблеми харківського "Металіста" та шляхи їх вирішення читайте у статті Сергія Жукова "Страсті за "Металістом".