Ярмоленко не зіграв проти "Порту" через вірусну інфекцію, але вже може тренуватися

17 вересня 18:04

Старший лікар "Динамо" розповів подробиці про стан лідера команди, який пропустив матч Ліги чемпіонів.

 

Андрій Ярмоленко пропустив матч першого туру групового етапу Ліги чемпіонів не через отруєння, як передбачалося раніше, а через кишково-вірусну інфекцію. Про це в коментарі "Спорт-Експрес в Україні" розповів старший лікар київського клубу Леонід Миронов.

"Коли вранці в день гри Андрій прокинувся з температурою, за перших симптомів ми припустили харчове отруєння. Проте через кілька годин, в ході екстрених лікувальних заходів прийшли до висновку, що насправді у гравця кишково-вірусна ентероінфекція. Була надія, що в результаті оперативно вжитих процедур він зможе принаймні потрапити в запас, але до вечора температура піднялася до 37,5, та і самопочуття в результаті інтоксикації у нього було не найкращим.

Ми продовжили лікування, і в четвер вранці Ярмоленко, який ночував не на базі, а у себе вдома, прокинувся абсолютно здоровим і абсолютно щасливим. Насамперед тому, що ввечері медичний штаб клубу дозволив йому працювати в загальній групі без будь-яких обмежень. А значить, велика ймовірність, що до матчу чемпіонату з "Волинню" він підійде в необхідних кондиціях", - підкреслив Миронов.

За словами лікаря "Динамо", подібні віруси виводять з ладу буквально на добу, після чого людина практично здорова. А спровокувати інфекцію могло що завгодно: "Наприклад, емоційний стан Ярмоленка: в неділю у нього народився другий син. Він мотався по місту - можливо, стресова ситуація трохи послабила імунітет. А підхопити вірус можна було і в пологовому будинку, і в супермаркеті...".

Варіант з отруєнням Миронов виключив на сто відсотків: "Вся команда, включаючи технічний і медичний персонал, харчувалася, як говориться, з одного котла - і ні в кого не виникло такої реакції".

Нагадаємо, без свого лідера "Динамо" зіграло з "Порту" внічию 2:2. Кияни програвали, проте в кінці матчу відігралися завдяки голу Буяльського.