Володимир Кличко нокаутував Пулєва у п'ятому раунді нелегкого бою

16 листопада 00:48

Вже на старті поєдинку Володимир Кличко зрозумів, що бій може піти не за його сценарієм. Але завдяки досвіду, боксерського інтелекту, а також відмінній підготовці він зумів отримати вигоду з активності суперника.

 

Українець Володимир Кличко здобув перемогу в протистоянні з болгарином Кубратом Пулєвим, відправивши суперника у нокаут у п'ятому раунді і відстоявши титул за версією IBF.

Поєдинок пройшов в напруженій боротьбі і несподівано для багатьох експертів, фахівців і вболівальників, і, мабуть, самих боксерів, увійшов в активну стадію з першого ж раунду. Пулєв кинувся вперед зі стартових секунд і відразу ж зумів дістати Кличка джебом. Але пропустивши удар, українець не "поплив", як це було у випадку трьох його поразок, а відразу ж пішов у клінч, не давши опонентові розвинути свою атаку.

А по закінченні декількох секунд Кличко відповів влучними попаданнями, які виявилися великою проблемою для болгарина. Він опинився в нокдауні, але піднявся і навіть показав мова українцю. Саме заводний перший раунд і став визначальним у поєдинку. По-перше, стало зрозуміло, що Пулєв може дістати опонента, а по-друге, Кличко завівся і зробить все можливе, щоб якомога швидкі нокаутувати Пулєва.

Так і вийшло, Кличко ще кілька разів відчув рукавички противника, в третьому раунді ледь не завершив бій, а в п'ятому - все-таки знайшов пролом у захисті Пулєва. Але і тут не обійшлося без сюрпризів - не традиційним правим прямим, а лівим боковим. Який, до речі, виявився не менш потужним, ніж фірмовий удар.

Таким чином, Кличко залишився володарем чотирьох поясів IBF, WBO, WBA і IBO. Нинішня перемога стала для Кличка 63-ю в кар'єрі і 53-ї, яка була здобута нокаутом. Примітно, що другий матч поспіль українець перемагає суперників саме в 5-й трихвилинці.

Напередодні поєдинку Кличко - Пулєв стало відомо, що поки українцю не дають шанс завоювати титул, яким володів його брат - чемпіонський пояс за версією WBC. Втім, після чудового бою з болгарським боксером, напевно у Світовому боксерському союзі задумаються про таку можливість.