Володимир Кличко - Браянт Дженнінгс: ключові моменти бою, відео

26 квiтня 07:11

Вперше з жовтня 2013 року Володимир Кличко не спромігся нокаутувати суперника.

 

Володимир Кличко провів вже 18-й захист своїх титулів чемпіона світу за версіями провідних організацій - WBA, WBO, IBO, IBF, а також журналу Ring. Згідно з рішенням суддів Кличко переміг Браянта Дженнінгса 116-111, 116-111, 118-109.

В активі суперника Кличка 30-річного Дженнінгса 19 перемог у 20 матчах і одну поразку від Кличка.

Додамо, що це був вже п'ятий бій Кличко на легендарній арені "Медісон Сквер Гарден" в Нью-Йорку.

Перший раз українець боксував у Манхеттені ще в 2000 році, коли у 2-му раунді нокаутував Девіда Бостиса і завоював інтерконтинентальний титул WBA. Через 6 років він розібрався тут з Келвіном Броком (нокаут у 7-му раунді), а в останній раз виходив у ринг палацу спорту в 2008-му, коли здолав за очками росіянина Султана Ібрагімова.

Володимир вийде в ринг в спеціально підготовлених до зустрічі з Дженннгсом шортах і халаті. Так, на шортах традиційного для Кличка червоного кольору, буде написано ім'я спортсмена, місце та дата проведення бою, а вже після поєдинку його результат. На халат нанесені імена суперником. Всі ці речі будуть продані на аукціоні, а виручені кошти підуть на благодійність. У тому числі і в Україні, де йде війна, додав український чемпіон.

Перед боєм легендарний боксер Джордж Формен зазначив, що поки він не бачить того, хто б міг перемогти українця. "Це повинен бути якийсь особливий", - сказав спортсмен, у 1968 році перемагав на Олімпіаді, а на профірингу владеший поясами всіх провідних версій.

Поки що в "Медісон Сквер Гарден" йдуть бої андеркарда. Глядачі поступово заповнюють арену. Серед глядачів - зірки не тільки боксу і спорт. Трансляція раз показує нам ту чи іншу знаменитість. Актора Брюса Вілліса, наприклад.

У США Володимир Кличко за свою майже 20-річну кар'єру провів 11 боїв - перший в серпні 1998-го в Марксвилле (Луизианна) проти Карлоса Монро, останній - у лютому 2008 проти Султана Ібрагімова. В 10 американських поєдинках українець здобув 10 перемог, одного разу - 10 квітня в Лас-Вегасі програв Лэймону Брюстеру. Також слід додати, що в Новому світлі Кличко виграв свою олімпійську медаль на Олімпіаді в Атланті в 1996-м.

В роздягальні Володимир проводить розминку з мером Києва, почесним чемпіоном за версією WBC і просто своїм братом Віталієм Кличком.

Дженнінгс вже теж готовий до виходу на арену.

Боксери вийшли на ринг, Майкл Баффер виголосив свою традиційну мова і фразу, бій починається. Володимира підтримує його дружина Хейден Панеттьєрі.

1 раунд

Боксери досить пасивно провели стартові секунди першого раунду, практично не вплутуючись в бокс. Придивляються один до одного.

Поки що тільки лівою рукою працює українець. Правда одного разу він підключив праву.

2 раунд

Нічого принципово не змінилося в рингу. Кличко джебом працює, а Дженнінгс намагається намацати свою дистанцію.

3 раунд

Дженнінгс спробував завдати серію ударів по корпусу в клінчі.

4 раунд

Знову Дженнінгс намагається виконати той же трюк. Кличко відповідає точними влученнями. Поки це пристрілка.

Українець йде вперед поступово, Дженнінгс робить те, що йому дозволяє Кличко.

5 раунд

Повністю під контролем Кличко бій проходить. Нічим не дивує Дженнінгс. На відміну від Кубрата Пулєва, який до п'ятого раунду кілька разів серйозно потурбував українця. Правда для того, саме в цій п'ятихвилинці все і завершилося.

Два поєдинки поспіль Кличко відправляв у нокаут своїх опонентів у п'ятому раунді, а ось Дженнінгс вистояв. Швидше за все - завдяки тому, що не особливо йде вперед. І напевно Кличко хоче трохи довше порадувати фанатів. Все-таки в "Медісон Сквер Гардені" проходить матч.

6 раунд

Пропустив все-таки один удар Кличка - праворуч.

Трохи жвавіше почали діяти боксери. Але вс.є одно поки нуднувато проходить бій.

7 раунд

Освоївся в рингу Дженнінгс. І схоже, що Кличко буде важко завершити бій достроково. Хоча може йому слід діяти агресивніше?

8 раунд

Пропустив ще один удар Кличка - тепер лівий боковий. Такий поворот подій повинен змусити його все-таки більше і частіше бити.

Все йде до того, що Володимиру не вдасться домогтися нокауту.

9 раунд

Дженнінгс атакує і добре захищається. Впевнений у собі американський боксер.

А Кличко поки вичікує.

10 раунд

Чемпіонські раунди почалися. Між тим, рефері в рингу знімає очко з Кличком.

Трохи частіше став наносити удари Кличка, українець провів по дві серії.

11 раунд

Трихвилинка пройшла приблизно за тим же сценарієм, що і попередні. Кличко б'є, але Дженнінгс без проблем тримається.

12 раунд

Одна з рідкісних потужних атак пройшла у Кличка. Але і тут американець вистояв.

Все, бій завершено. Дженнінгс зміг пройти всю дистанцію матчу і жодного разу не побувати в нокдауні. Рідкісний випадок, якщо твій суперник Володимир Кличко.

Кличко перемагає одноголосним рішенням суддів 116-111, 116-111, 118-109. Це 64 перемога українця на професіональному ринзі.

Напередодні поєдинку Володимир Кличко отримав підтримку легендарного боксера Евандера Холіфілда. Екс-абслютный чемпіон світу у важкій і суперважкій вазі прибув на открытыю тренування, а його спілкування з Кличком зафіксували фотокореспонденти.