Вернидуб хоче виправити всі помилки і "потріпати нерви "Легії" у повторному матчі

21 серпня 00:16

Наставники "Зорі" і "Легії" прокоментували результат минулого поєдинку.

 

Луганська "Зоря" в Києві зазнала мінімальної поразки від "Легії", пропустивши єдиний гол на початку другого тайму, коли головою точно пробив Кухарчик.

За словами Юрія Вернидуба, "Зоря" втратила контроль над подіями на полі в середині першого тайму: "Перші тридцять хвилин ми грали, мали моменти. Виходило те, що намічали. Контролювали гру повністю. Не знаю, що сталося після 30-ї хвилини першого тайму. Втратили контроль над м'ячем, контроль центру поля. Почали багато помилятися, що нам не властиво. Думав після перерви внести корективи, освіжити гру. Вийшов Дмитро Хомченовський, Желько Любеновіч. Десь недопрацювали, пропустили зовсім необов'язковий м'яч зі стандарту. Хоча були у суперника ще моменти і поперечина. Тим не менш, не можу дорікнути в чомусь своїх хлопців. Вони старалися. Можливо десь не вийшло. Є матч-відповідь. Говорив і продовжу говорити, що на цій стадії дві зустрічі. Потрібно піднімати голову, правильно проаналізувати матч, прибрати ті помилки, які були, додати в Польщі ще більше агресії, виходити і битися. Я вважаю, що нічого не втрачено. Що 1:1 було б, що 1:0. Все одно довелося б забивати, так як ми пропустили. Будемо намагатися забити і не пропустити. Чекаємо зустрічі".

"Часу достатньо. Потрібно правильніше зіграти. Я не пам'ятаю, щоб занадто багато було моментів. Сумбур був. Так. Той же забитий м'яч, зіграй Слава Чечер вдало, вибий м'яч головою, а не переведи його на дальню штангу, все могло бути інакше. Це футбол. Помилки були, є і будуть. Ми нікуди від цього не дінемося. Найважливіше – правильно їх аналізувати і не допускати у наступних матчах. Тоді буде видно, що команда крокує вперед. Якщо ж цього не буде, великі проблеми будуть у мене, як у тренера. Зробимо поправки і помилок не буде".

Головний тренер "Легії" Хеннінг Берг упевнений, що тепер у його команди більше шансів вийти в груповий етап турніру, але розуміє, що все може змінитися: "Ми забили тільки один гол, але на мій погляд, могли забити ще. Хочу сказати слова подяки нашому голкіперу Душану Куцяку. Він зіграв здорово і в деяких моментах нас врятував. Ми раді перемозі. Стали ще ближче до групового етапу Ліги Європи. Прекрасно розуміємо, що попереду ще одна гра. Буде непросто, але ми вже чекаємо цього матчу".

"Я вважаю, що ми зараз знаходимося в кращому становищі, ніж "Зоря", враховуючи результат першого матчу. Але все може змінитися. Потрібно бути готовим на сто відсотків до конкретної зустрічі. Ми відіграли перший тайм. Другий буде у Варшаві. Нам потрібно бути дуже уважними".

Нагадаємо, що другий поєдинок відбудеться у Варшаві 27 серпня.