Велоспорт можуть виключити з Олімпіади через допінгові скандали

16 сiчня 16:00

Олімпіада-2016 може відбутися без змагань із велосипедного спорту: у Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) припускають, що велоспорт буде виключено з програми Ігор.

 

Велоспорт може бути виключено з програми Олімпійських ігор, якщо буде доведено, що до допінгового скандалу, пов'язаного з гонщиком Ленсом Армстронгом, причетне керівництво Міжнародного союзу велосипедистів (UCI).

Про такі заходи розповів член Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК) і колишній керівник Світового Антидопінгового агентства Дік Паунд. За його словами, якщо Армстронгу вдасться довести причетність до скандалу UCI, то у керівництва олімпійського комітету не залишиться іншого виходу, окрім як виключити велоспорт з програми Ігор.

Всесвітньо відомий американський велогонщик Ленс Армстронг, який сім разів ставав переможцем гонки "Тур де Франс", був викритий Американським антидопінговим агентством у використанні заборонених препаратів. У жовтні 2012 року Міжнародний союз велосипедистів довічно дискваліфікував Армстронга, скасувавши результати всіх його виступів, починаючи з 1998 року.

До моменту дискваліфікації Армстронг вже завершив свою кар'єру. 14 січня стало відомо, що Армстронг зізнався у вживанні заборонених речовин з метою поліпшення спортивних результатів. Пізніше з'ясувалося, що багато партнерів велогонщика знали про застосування ним допінгу. !zn

Читайте також:

Ленс Армстронг зізнався у вживанні допінгу

Легенду велоспорту Армстронга дискваліфікували довічно за допінг

Препарат, через який дискваліфікували довічно Ленса Армстронга, виявився абсолютно марним

Арбітра, який не зарахував гол збірної України, визнали невдахою року