Ленс Армстронг зізнався у вживанні допінгу

15 сiчня 10:15

Армстронг був дискваліфікований довічно і позбавлений усіх титулів, завойованих з 1998 року. Раніше він заперечував вживання допінгу.

 

Легенда світового спорту Ленс Армстронг публічно зізнався у вживанні заборонених препаратів. Як стало відомо, він це зробив в ефірі популярного шоу Опри Вінфрі, запис якого буде транслюватися по телебаченню 17 січня. Поки ані Армстронг, ані Вінфрі не підтвердили цю інформацію.

До інтерв'ю Армстронг відвідав створений ним у 1997 році благодійний фонд "Лівстронг", який допомагає хворим на рак. Зізнатися у вживанні допінгу американського велогонщика переконували спонсори фонду, репутація якого постраждала в результаті скандалу. Можливо, зізнання Армстронг зробив бажаючи і надалі брати участь у спортивних змаганнях.

За рішенням антидопінгового агентства США, Армстронг був дискваліфікований довічно і позбавлений усіх титулів, завойованих з 1998 року, у тому числі семи звань чемпіона велоперегонів "Тур де Франс". Сам спортсмен заперечував вживання допінгу, але оскаржувати вердикт не став. У жовтні рішення антидопінгового агентства підтвердив Міжнародний союз велосипедистів. !zn

Читайте також:

Легенду велоспорту Армстронга дискваліфікували довічно за допінг

Препарат, за якого дискваліфікували довічно Ленса Армстронга, виявився абсолютно марним

Арбітра, який не зарахував гол збірної України, визнали невдахою року