Усейн Болт і Серена Вільямс визнані найкращими спортсменами року

30 грудня 11:01

Міжнародна асоціація спортивної преси назвала найуспішніших спортсменів і команду 2015 року.

 

Міжнародна асоціація спортивної преси визнала легкоатлета Усейна Болта і тенісистку Серену Вільямс найкращими спортсменами за підсумками 2015 року.

Шестиразовий олімпійський чемпіон і 11-кратний чемпіон світу Болт у 2015 році завоював три золотих медалі на чемпіонаті світу в Пекіні: у бігу на 100 і 200 метрів, а також в естафеті 4х100 метрів. У голосуванні Болт випередив тенісиста Новака Джоковича і футболіста Ліонеля Мессі.

Серена Вільямс завершила рік на першій сходинці у рейтингу WTA. Американка у нинішньому році виграла п'ять турнірів WTA, в тому числі Вімблдон, "Ролан Гаррос" і Australian Open. У суперечці за звання найкращої спортсменки року Вільямс випередила володарку світового рекорду в бігу на 1500 метрів ефіопку Гензебе Дібабу і світову рекордсменку в бігу на 200 метрів голландку Дафне Схіпперс.

Найкращою командою року була визнана "Барселона", яка виграла в 2015 році Лігу чемпіонів, чемпіонат і Кубок Іспанії, Суперкубок УЄФА, а також клубний чемпіонат світу. "Барса" випередила чоловічу збірну Нової Зеландії з регбі і клуб НБА "Голден Стейт Ворріорз".

Нагадаємо, раніше Серена Вільямс і Новак Джокович були визнані найкращими тенісистами року.