Українську спортсменку не пускали на закриття Паралімпіади через напис "мир"

17 березня 09:47

Людмила Павленко зуміла вийти на церемонію закриття Ігор у Сочі лише після втручання спортсменів з інших країн, які заявили: "Ми теж за мир".

 

Організатори Паралімпіади в Сочі намагалися не дати українській спортсменці Людмила Павленко, яка здобула три медалі на Іграх (золото, срібло і бронзу), вийти на церемонію закриття із закликами до миру.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар Національного комітету спорту інвалідів Наталія Гарач.

За її словами, Людмила Павленко одягла на церемонію вінок, прикрашений стрічками з написами, "мир", "peace" (англ. - прим. авт.), однак організатори їх зірвали.

"Напис на кофтині теж хотіли зірвати, і Люда заявила, що якщо зірвуть - вона не вийде з прапором на стадіон...", - розповіла Гарач.

Як зазначила прес-секретар, відстояти свою позицію українці допомогли інші спортсмени

"Її обступили спортсмени з інших країн і почали представникам організаторів церемонії доводити, що у слові "мир" нічого поганого немає.. тому що всі ми - за мир! почали фотографуватися... тільки тоді представники організаторів церемонії відійшли...", - написала прес-секретар.

Нагадаємо, українська паралімпійська збірна була на межі бойкоту Ігор через російську агресію в Криму, але потім все-таки спортсмени та керівники вирішили виступати у Сочі.

Тим не менш, протестні акції супроводжували українців протягом усіх змагань - паралельно з хорошими результатами спортсменів, вони постійно нагадували організаторам і вболівальникам про неспокійну ситуацію у країні: спочатку майже повним складом проігнорували церемонію відкриття Ігор (на парад вийшов лише біатлоніст Михайло Ткаченко), потім відмовилися від урочистого прийому, влаштованого Володимиром Путіним, а ще - перебуваючи на п'єдесталі пошани, закривали руками свої медалі.

Зазначимо, що зимові Паралімпійські ігри проходили з 7 по 16 березня: українці завоювали на змаганнях 25 медалей, посівши четверте місце у медальному заліку. !zn

Читайте також:

У перший день Паралімпіади в Сочі українці завоювали 5 медалей

Українські паралімпійці-плавці здобули абсолютну перемогу на чемпіонаті світу

Тисячі литовців провели акцію "Разом за Україну" на баскетбольному матчі

Ультрас "Дніпра" і "Севастополя" провели у Дніпропетровську марш проти відділення Крим