Українські хокеїсти заявили про дискримінацію з боку УХЛ

25 липня 11:52

Деякі гравці не згодні із змінами правил чемпіонату України.

 

Група українських хокеїстів у відкритому листі звернулася до президента Федерації хокею України Анатолія Брезвіна та міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова з проханням вплинути на ситуацію в Українській хокейній лізі, яка взяла курс на омолодження і позбавила можливості грати більшість хокеїстів старше 1993 року народження.

У складах команд Української хокейної ліги будуть гравці не старше 1993 року народження. Більш того, можна буде використовувати всього п'ять гравців віком від 1993-го до 1997 року народження, а інші повинні бути молодше.

Група українських хокеїстів, чий вік перевищує встановлений у УХЛ ліміт, назвали рішення ліги "дискримінаційним і неправомірним". Хокеїсти у зверненні до Жданова вказують на 24-ту статтю Конституції України, згідно з якою "громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом", а у сфері праці забороняється будь-яка дискримінація, включаючи вікову.

У повторному зверненні до президента Федерації хокею України Анатолія Брезвіна українські хокеїсти закликали главу УХЛ "не руйнувати імідж українського хокею в очах міжнародного співтовариства і не допустити грубого порушення основоположних прав і свобод людини". Автори листа вимагають від ФХУ протягом 10 днів висловити свою позицію по дискримінаційному регламентом Української хокейної ліги.

Раніше повідомлялося, що хокейний клуб "Донбас" покинули відразу 26 хокеїстів.