Україна облаштує 20 пунктів перетину кордону до Євро-2012

14 сiчня 12:27

До Євро-2012 Державна митна служба планує побудувати, реконструювати і вдосконалити 20 пунктів пропуску автомобільного сполучення на різних ділянках державного кордону.

 

До Євро-2012 Державна митна служба планує побудувати, реконструювати і вдосконалити 20 пунктів пропуску автомобільного сполучення на різних ділянках державного кордону.

Про це сказав заступник голови Державної митної служби України Ігор Тимофєєв.

За його словами, заходи з будівництва, реконструкції та модернізації стосуються п'яти пунктів перетину кордону з Польщею (Краковець, Рава-Руська, Шегині, Ягодин, Устилуг) і Угорщиною (Вилок, Чоп, Косино, Дзвінкове, Лужанка), чотирьох - із Росією ( Бачівськ, Просяне, Гоптівка, Довжанський), двох - із Румунією (Дяково, Порубне) і Білоруссю (Нові Яриловичі, Виступовичі), по одному - зі Словаччиною (Ужгород) та Молдовою (Ямпіль).

Як зазначив заступник голови Держслужби, на заходи з розвитку всіх двадцяти пунктів перетину кордону потрібно 530 мільйонів гривень. «За три попередні роки на дані цілі надійшло 97 мільйонів гривень. Близько 250 мільйонів держава планує виділити в наступному році, а ще 187 мільйонів гривень повинна залучити у вигляді міжнародної технічної допомоги», - зазначив пан Тимофєєв.

Він також додав, що на всіх двадцяти об'єктах вже йдуть роботи. «Деякі проекти виконані на 2-3% і фіксуються у затвердженній проектно-кошторисній документації. Але є і такі об'єкти, роботи на яких завершені на 70-75%», - резюмував Ігор Тимофєєв.

Зараз за рахунок коштів, виділених цього року (40 мільйонів гривень), здійснюється модернізація пункту пропуску «Виступовичі» (кордон з Білоруссю); завершується розробка проектно-кошторисної документації на будівництво та реконструкцію пунктів пропуску «Косино», «Дзвінкове» (кордон з Угорщиною), «Дяково» (кордон з Румунією), «Устилуг» (кордон із Польщею), «Гоптівка» (кордон з Росією); триває робота із реконструкції пунктів пропуску «Ягодин» (кордон із Польщею), «Вилок» (кордон з Угорщиною) і «Нові Яриловичі» (кордон з Білоруссю).

За інформацією заступника голови Держслужби, у наступному році, за наявності відповідного фінансування, Державна митна служба завершить будівництво і реконструкцію ще 10 пунктів пропуску, а саме: «Ягодин», «Краковець», «Шегині» (кордон із Польщею), «Порубне» (кордон з Румунією), «Ужгород» (кордон зі Словаччиною), «Нові Яриловичі» (кордон з Білоруссю), «Вилок», «Чоп (Тиса)» (кордон з Угорщиною), «Гоптівка», «Довжанський» (кордон з Росією).

За матеріалами інформаційного центру «Україна-2012»