Україна завоювала чотири медалі об'єднаного ЧЄ з літніх видів спорту

05 серпня 09:58

Українці вдало стартували на турнірі.

 

В шотландському Глазго і німецькому Берліні проходить перший в історії об'єднаний чемпіонат Європи з літніх олімпійських видів спорту. Турнір включає в себе змагання з легкої атлетики, водних видів спорту, спортивної гімнастики, велоспорту, веслування, триатлону та гольфу.

Українські спортсмени в перші дні зуміли завоювати чотири медалі. Плавець з Рівного 21-річний Михайло Романчук виграв фінальний заплив на дистанції 400 метрів вільним стилем з плавання.

У технічній програмі серед дуетів в артистичному плаванні (нова назва синхронного плавання) "срібло" вибороли Анастасія Савчук та Єлизавета Яхно. Український дует поступився лише росіянкам Світлані Колесніченко і Варварі Субботіной.

У довільній програмі груп українки у складі Валерії Апрелевой, Вероніки Гришко, Олександри Кашуби, Яни Нарежной, Катерини Резнік, Анастасії Савчук, Аліни Шинкаренко, Єлизавети Яхно, Марини Алексиєвой та Олександри Коваленко поступилися росіянкам і випередили італійок.

Також медаль завоювали українські гребчихи в парних четвірках екіпаж у складі Дар'ї Верхогляд, Олени Буряк, Анастасії Коженкової та Євгенії Довгодько став другим.

Раніше президент федерації плавання України пообіцяв дві медалі на Олімпіаді-2020.