Україна може залишитися без трансляції Олімпіади-2018

13 вересня 15:12

Трансляції майбутніх Олімпіад в Україні знаходяться під питанням.

 

Трансляція виступів збірної України на зимових Олімпійських іграх в Кореї і літніх в Японії перебуває під загрозою через відсутність ресурсів на придбання прав.

Телеканал "UA:ПЕРШИЙ" на офіційному сайті опублікував повідомлення про те, що трансляція відразу двох Ігор може зірватися через недофінансування суспільного мовника.

Загальна сума витрат на придбання прав на трансляцію двох Ігор становить 3 мільйони доларів, з яких 600 000 доларів необхідно заплатити вже до кінця цього року.

Крім того, на забезпечення сигналу, облаштування студії і відправку двох знімальних груп в Корею і Японію замовнику необхідно витратити близько 4,6 млн грн.

Зараз у Національної громадської телерадіокомпанії цих грошей немає.

"Ми вже звернулися в Міністерство фінансів про створення окремої програми на фінансування трансляцій Олімпійських ігор 2018-2020. Зараз чекаємо відповіді від Мінфіну. Однак поки ситуація патова.

У нас немає коштів, і в умовах колосального недофінансування ми не можемо нічого з цим вдіяти. Зараз ситуація повністю залежить від рішення Мінфіну - підтримати цю трансляцію чи ні", - зазначила член правління Національної громадської телерадіокомпанії України Інна Гребенюк.

Раніше повідомлялося, що Україна є єдиною країною, яка не уклала контракт з трансляторами Олімпіади-2018.