У футболі будуть випробувані відеоповтори і четверта заміна

05 березня 22:30

Міжнародна рада футбольних асоціацій вирішила почати тестування нових правил.

 

Відбулося щорічне засідання Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB), на якому було прийнято на експериментальній основі перевірити зміни правил, які можуть з'явитися в грі вже в найближчі роки.

З сезону 2017/18 розпочнеться експеримент з використання відеоповторів у суддівстві під час матчу. Повтор може бути використаний при фіксації офсайдів, видаленні і призначенні пенальті. Дану ініціативу особисто підтримав новий президент ФІФА Джанні Інфантіно.

Крім того, у футболі може з'явитися четверта заміна в разі, якщо поєдинок перейшов у два додаткових тайми по 15 хвилин. У такому випадку тренер зможе додатково освіжити склад команди новим футболістом.

При цьому рішення про дозвіл четвертої заміни поки зможуть приймати організатори кожного окремо взятого турніру. За підсумками експерименту стане зрозуміло - заміна застосовується найчастіше для турботи про стан гравців і реалізації тактичних задумів, або для затягування часу.

Читайте також: Десять правил футболу можуть бути змінені

Варто відзначити, що до Міжнародної ради футбольних асоціацій входять Англія, Шотландія, Уельс і Північна Ірландія, а також ФІФА. Організація визначає правила гри і періодично вносить зміни.