Світоліна не планувала ставати першою ракеткою світу в минулому сезоні

08 листопада 11:18

Українська тенісистка прокоментувала свої виступи в 2017 році.

 

Перша ракетка України Еліна Світоліна оцінила свої виступи в минулому тенісному сезоні.

"Я зробила все, що могла, і від мене нічого не залежало. Я виклалася на всі 100% на всіх останніх турнірах і зробила все, що могла. Звичайно, хотілося б залишитися в топ-3, а може і піднятися вище, але у мене ще є час, адже мені лише 23 роки.

У цьому році не стояло завдання стати першою ракеткою світу. Можна поставити завдання - або ти граєш багато турнірів, намагаєшся кількістю набрати очки і стати першою, або ти намагаєшся добре підготуватися і добре зіграти на великих турнірах, граючи при цьому якомога менше турнірів, щоб себе поберегти.

Я не хочу набирати кількістю, тому що я хочу протриматися ще багато років. У мене є команда, яка намагається мене берегти, щоб не було допущено помилок, травм і вильоту на рік-півтора", - підкреслила Світоліна в ефірі радіо "Вести".

"Щоб виграти Великий шолом, мені потрібно виконати ще багато роботи. Складно назвати, що конкретно завадило зробити це в 2017 році. Думаю, ближче всього до перемоги я була на Ролан Гаррос, де я була в чвертьфіналі".

Минулий сезон - найуспішніший у кар'єрі українки. Еліна завершила рік у статусі шостої ракетки світу і виграла п'ять турнірів - в Дубаї, Тайбеї, Стамбулі, Римі і Торонто.

Раніше повідомлялося, що Світоліна потрапила до топ-10 найбільш високооплачуваних тенісисток року.