Скандал у збірній Росії з футболу: тренер Фабіо Капелло три місяці не отримує зарплату

01 вересня 13:52

Збірна Росії отримала від ФІФА 8-мільйонний гонорар за виступи на чемпіонаті світу в Бразилії. Однак співробітники команди, як і раніше не отримують заслужену зарплатню.

 

Тренерський штаб збірної Росії з футболу на чолі з італійським фахівцем Фабіо Капелло вже три місяці не отримує належну за контрактами зарплату.

За інформацією російських ЗМІ, заборгованість перед Капелло і Ко становить близько 4 мільйонів доларів. Крім самого італійця, який на місяць отримує, за інформацією різних джерел, 670-ти тисяч в американській валюті, представники Російського футбольного союзу заборгували перед його помічникам та пересічними співробітникам команди, а це - понад 20 осіб.

Російське видання "Спорт-Экспрес" повідомляє про те, що ФІФА вже перерахувала на рахунки РФС близько 8 мільйонів доларів за участь збірної чемпіонаті світу-2014, і логічно було б використати ці кошти на погашення заборгованості перед тими, хто фактично і заслужив такий високий гонорар. Однак гроші пішли на адміністративні цілі - за деякою інформацією, на погашення відсотків від кредитів, про призначення яких не повідомляється.

Така інформація викликала гнів у міністра спорт РФ Віталія Мутко, який вже давно веде інформаційну війну з керівництвом РФС. Тим не менш, гроші на зарплату Капелло від цього не з'явилися. Більш того, інформатори у футбольних кабінетах Росії говорять про те, що в даний момент РФС має намір шукати додаткові джерела фінансування для забезпечення величезного контракту авторитетного італійського фахівця.

Як стверджує "Спорт-Экспрес", РФС має час до кінця вересня, щоб вирішити конфлікт у мирний спосіб. А інакше, збірну Росії після провалу на чемпіонаті світу може очікувати ще одна неприємна подія - скандал, який італієць безсумнівно підніме в європейській пресі.

Раніше повідомлялося, що з-за невдалого виступу збірної Росії в Бразилії, а підопічні Капелло не зуміли здобути бодай одну перемогу в трьох матчах і покинули турнір після групового етапу, депутати Держдуми запропонували викликати італійця у парламент, щоб той пояснив причини невдач і спробував виправдати свою високу зарплату. !zn