Шумахер встановив черговий рекорд

26 грудня 07:56

Пілот Mercedes Міхаель Шумахер у 2011 році у черговий раз зайняв перший рядок у статистиці. Цього разу семиразовий чемпіон світу встановив річний рекорд за кількістю обгонів в минулому сезоні.

 

М.Шумахер провів більше всіх обгонів у пелотоні 2011 року - 116. Цей рекорд не найпоказовіший, адже «Червоний барон» багато разів в ході сезону невдало виступав у кваліфікації, а перегони проїжджав набагато краще. На більш швидкому боліді Mercedes він зумів випередити значну кількість машин на трасі, але в основному це були боліди другорядних команд. Також, Міхаель кілька разів потрапляв в аварії, що теж відкидали його вниз і змушували потім прориватися нагору.

Варто тільки подивитися, що в цій статистиці на другій і третій позиції йдуть пілот Toro Rosso Себастьян Буемі (114 обгонів) і пілот Sauber Камуі Кобаяші (99 обгонів), які також активно проривалися у перегонах на верхні місця.

З пілотів-лідерів до першої десятки «тих, хто найбільше обганяє» потрапили тільки Дженсон Баттон з McLaren (9-те місце і 85 обгонів) і Феліпе Масса (10-те місце і 82 обгони). Росіянина Віталія Петрова у списках першої десятки немає.