Росіянин Прокунін покинув пост тренера жіночої збірної України з біатлону

30 березня 09:40

Команду чекає новий наставник.

 

Старший тренер жіночої збірної України Андрій Прокунін повідомив про те, що припинив співпрацю з командою.

"З сьогоднішнього дня я не є старшим тренером жіночої збірної України. Той формат роботи, який був запропонований федерацією, не влаштовує мене, як тренера. Я хочу рости, розвиватися, але в зв'язку з тим, що багато спортсменок перебувають на індивідуальній підготовці з особистими тренерами, я не бачу можливості для самореалізації. Тому я прийняв рішення залишити цю посаду, і дати можливість реалізуватися в цій ролі іншим фахівцям.

Але я йду на хорошій хвилі. У нас є медалі чемпіонату світу і Європи, і сподіваюся, команда буде прогресувати і далі. Я ні в якому разі не спалюю мости і не кажу прощавай. Цей рік збагатив мене додатковим досвідом, а я спробував дати команді все, що міг у цій ситуації. Спасибі всім за роботу", - сказав Прокунін.

Нагадаємо, в нинішньому сезоні Кубка світу з біатлону Україна завоювала дві медалі. У словенській Поклюці Анастасія Меркушина та Артем Тищенко виграли "бронзу" в сингл-міксті, а Юлія Джима стала переможницею індивідуальної гонки.

На минулому в березні чемпіонаті світу в Естерсунді збірна України стала п'ятою в загальному заліку, здобувши дві нагороди. "Золото" виграв Дмитро Підручний в пасьюті, а "бронзу" - жіноча збірна України в естафеті.

Раніше повідомлялося про те, що фінансування українського біатлону в 2019 році складе 64 млн грн.