Президент ФФУ Павелко став членом Виконкому УЄФА

07 лютого 14:32

Український функціонер отримав посаду в УЄФА.

 

На 43-му Конгресі УЄФА, який сьогодні, 7 лютого, відбувся в Римі, був обраний новий склад Виконкому УЄФА, до складу якого увійшов і президент ФФУ Андрій Павелко.

На сім місць у Виконкомі претендувало дев'ять кандидатів. У голосуванні взяли участь 55 асоціацій УЄФА. Павелко став сьомим у голосуванні, набравши 27 голосів. Саме 27 голосів – необхідний мінімум для обрання до Виконкому УЄФА.

Разом з ним чотирирічний мандат у Виконкомі отримали: Шандор Чаньї (Угорщина), Давор Шукер (Хорватія), Луїс Рубіалес (Іспанія), Фернанду Гомеш (Португалія), Йеспер Меллер-Крістенсен (Данія) і Арманд Дука (Албанія).

Нагадаємо, що раніше до складу Виконкому УЄФА входив Григорій Суркіс, а останнім часом 69-річний функціонер займає посаду віце-президента європейського футбольного союзу. Його повноваження в організації підходять до кінця цього року.

Також у Римі пройшли вибори президента УЄФА. Чинний глава УЄФА Александер Чеферін був одноголосно переобраний на пост президента на чотирирічний термін – до 2023 року. 51-річний словенець був єдиним кандидатом на цей пост.

Раніше повідомлялося про те, що проти президента ФФУ Павелка відкрито три кримінальні справи.