«Порту» обіграв «Шахтар» з рахунком 2:1

14 вересня 05:12

Донецький «Шахтар» у груповому турнірі Ліги чемпіонів програв португальському «Порту» з рахунком 1:2.

 

Матч відбувся у вівторок ввечері у Порту на стадіоні «Драгау».

Вже на восьмій хвилині у ворота «Шахтаря» було призначено пенальті, але бразильський нападаючий «Порту» Халк з 11-метрової позначки пробив у штангу. А через три хвилини бразильський нападник гірників Луїс Адріану скористався помилкою воротаря суперника і відкрив рахунок.

Але ще у першому таймі переможцю останньої Ліги Європи вдалося зрівняти результат. На 28-й хвилині Халк потужним ударом зі штрафного пробив Рибку.

На 39-й хвилині «Шахтар» залишився в меншості. Захисник Ярослав Ракицький був видалений з поля за грубий фол проти суперника.

На початку другого тайму португальці вийшли вперед. Після передачі партнера з лівого флангу форвард Клебер вразив ворота донецької команди.

Більше голів «Порту» і «Шахтар» не забивали. А закінчувала гру команда Луческу удев'ятьох - за другу жовту картку з поля був видалений захисник Дмитро Чигринський.

У ще одному матчі цієї групи кіпрський АПОЕЛ на своєму полі обіграв російський «Зеніт» з рахунком 2:1.

Серед інших матчів першого ігрового дня першого туру Ліги чемпіонів варто відзначити зустріч між діючим переможцем турніру «Барселоною» і «Міланом» на полі іспанського клубу, яка завершилася з рахунком 2:2. На першій хвилині бразилець Пато вивів "Мілан" вперед. Наприкінці першого тайму Педро Родрігес зрівняв рахунок. На початку другого тайму Давид Вілья красивим ударом зі штрафного вивів «Барсу» вперед. А на третій доданій хвилині «Мілану» вдалося піти від поразки завдяки бразильському захиснику Тьягу Сілві, який точно пробив головою після подачі кутового.