Поліція відкрила кримінальну справу за фактом расизму на матчі "Шахтар" – "Динамо"

12 листопада 16:39

Під підозру потрапили 20 фанатів киян.

 

Сьогодні, 12 листопада, Національна поліція Харківської області відкрила кримінальне провадження за фактом расистської поведінки вболівальників "Динамо" на матчі 14-го туру Прем'єр-ліги проти "Шахтаря" (0:1).повідомляє офіційний сайт поліції.

Провадження відкрито слідчими Слободського відділу поліції по 1 ч. ст. 161 Кримінального кодексу України "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками".

Дана стаття передбачає штраф від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п'яти років.

Повідомляється, що непристойні гасла на адресу гравців донецького клубу вигукували близько 20 фанатів киян.

Нагадаємо, в кінцівці матчу в Харкові "Шахтар" – "Динамо" (1:0) бразилець Тайсон почув щось образливе у свою адресу з сектора ультрас "Динамо" і зі злості вибив у їх бік м'яч, показавши середній палець.

Гра була припинена, а після відновлення капітан "гірників" був вилучений з поля за неспортивну поведінку.

Відзначимо, що по ходу зустрічі головний арбітр матчу Микола Балакін попросив диктора на ОСК "Металіст" оголосити про неприпустимість расистських висловлювань на стадіоні.

Раніше повідомлялося про те, що Тайсон має намір покинути "Шахтар" після расистського скандалу в матчі з "Динамо".