Остання допінг-проба екс-суперника Усика Спонга виявилася чистою

12 жовтня 19:07

Бій з українцем повинен був відбутися.

 

Нідерландський боксер Тайрон Спонг (14-0, 13 КО), який повинен був провести бій з Олександром Усиком (16-0, 12 КО), повідомив про те, що його остання допінг-проба виявилася негативною.

"Тільки що отримав повідомлення від VADA, що мій третій і останній зразок сечі, взятий 2 жовтня, був негативним для всіх заборонених речовин. Я - чистий боєць, а попередні результати були неточними або кимось зманіпульовані. Хто понесе за це відповідальність?

Соромно, що у мене забрали таку можливість. Усика команда знала, що я дуже сильно ризикую і можу нашкодити йому, тому потребувала вихід. Мене образили. Я злюся", - написав Спонг в своєму Instagram.

Нагадаємо, 13 жовтня Усик повинен був провести бій з Тайроном Спонгом (14-0, 13 КО), але спортсмен провалив один з допінг-тестів.

В пробі А у Спонга VADA знайшла препарат кломіфен, який внесений до списку підозрілих речовин. Кломіфен використовується для підвищення тестостерону у чоловіків, а також в якості препарату від безпліддя для жінок.

Команда Усика знайшла заміну Спонгу в особі американця Візерспуна, з яким українець вранці 13 жовтня проведе свій дебютний бій у суперважкій вазі.

Раніше повідомлялося про те, що букмекери зробили прогноз на бій Усик – Візерспун.