Олена Костевич - чемпіонка Універсіади, українські "художниці" - знову слабші за російських

17 липня 09:58

Багаторазова олімпійська призерка, представниця України у стендовій стрільбі була сильнішою за суперниць і серед студентів-спортсменів. А ось досить сильний склад збірної з художньої гімнастики не зумів нічого вдіяти з господарками турніру.

 

Передостанній день змагань на Всесвітніх студентських іграх приніс у скарбничку української збірної відразу 13 нагород, щоправда лише одна з них виявилася золотою.

Олена Костевич, чемпіонка Афін-2004, двічі бронзова медалістка в Лондоні зуміла виграти золото Універсіади. У стрільбі з пістолета на 25 м вона впевнено обійшла своїх суперниць. Щоправда у командних змаганнях Костевич разом з Катериною Домкіною і Мартою Бойчук опинилися на другому місці, пропустивши вперед росіянок. У стрільбі лежачи з гвинтівки на 50 метрів Дар'я Шаріпова, Євгенія Борисова і Тетяна Тарасенко зайняли третє місце, поступившись збірним Казахстану і Таїланду.

Як завжди вдалим, але при цьому не виявився золотим день змагань для гімнасток-художниць: два срібла виграли Ганна Різатдінова та Аліна Максименко у вправах з булавами. Дівчата набрали однакову кількість балів - 17,950. Золото дісталося росіянці Маргариті Мамун - 18,433 пунктів.

Ганна Різатдінова та Аліна Максименко знову поділили місце на подіумі. У вправах з обручем дівчата набрали по 17,833 балів і посіли третю сходинку. Ще одну "бронзу" взяла Різатдінова у програмі з м'ячем. Художниці зібрали дві бронзові медалі і в команді. Спочатку вони виграли групові вправи з десятьма булавами, а потім групові вправи з предметами 3+2.

Знову не зуміли дотягнутися до бажаної перемоги і наші представники в самбо: як і на день раніше, на шляху українців у фіналах стали росіяни: Размік Тоноян (категорія понад 100 кг) програв у фіналі росіянину Олександру Кучумову - 5:6, а Луїза Гаїнутдінова (до 68 кг) поступилася росіянці Марині Мохнаткіній - 0:4.

Дмитро Пишков (до 74 кг) у греко-римській боротьбі в матчі за бронзу обіграв поляка Аркадіуша Кулініча.

У змаганнях плавців золотий медаліст Казані талановитий Андрій Говоров завоював бронзу на дистанції 50 м вільним стилем з результатом 22,17 з - тут він всього на 7 сотих відстав від росіянина Андрія Гречина, який фінішував другим. Виграв спортсмен з Росії Володимир Морозов - 21,67.

Таким чином, за день до фінішу Ігор в Казані українська збірна має у своєму активі 77 медалей - 12 золотих, 29 срібних і 36 бронзових. За загальною кількістю медалей українці вже знову треті, а ось в медальному заліку наша збірна пропустила вперед білорусів, у яких на одне золото більше - українські студенти-спортсмени шості.

17 липня відбудеться церемонія закриття Універсіади в Казані. !zn

Читайте також:

Срібний призер Олімпіади і ЧС боксер Берінчик задовольнився лише бронзою Універсіади

Чемпіонат світу з гімнастики в Києві може пройти без збірної України

Універсіада: ще кілька українських медалей у веслуванні та боротьбі