Новий власник «Металіста» пообіцяв виграти чемпіонат України

25 грудня 16:58

Харків'янин Курченко з дитинства мріяв володіти футбольним клубом «Металіст». Тепер він розраховує, що команда виграє золото українського чемпіонату і привезе європейський трофей.

 

Новий власник харківського «Металіста» Сергій Курченко, який купив клуб в Олександра Ярославського, ставить перед командою амбітні завдання.

«Я не хочу дивитися в спину донецькому «Шахтарю» і київському «Динамо», я не хочу щороку святкувати, що ми завоювали бронзові медалі чемпіонату України. Я хочу, щоб на нашому стадіоні лунав гімн Ліги чемпіонів. Наша мета - протягом трьох років виграти золото чемпіонату, а протягом п'яти років привезти до Харкова європейський трофей», - йдеться в заяві Курченка, розміщеній на сайті клубу.
Курченко зазначив, що народився і виріс у Харкові і є великим вболівальником ФК «Металіст».
Він висловив подяку Ярославському «за те, що він зробив для розвитку нашого клубу і в цілому для українського футболу».
«Сьогодні я став власником ФК «Металіст». Угода відбулася на ринкових взаємовигідних умовах. Олександр Ярославський отримав високу компенсацію, а я отримав те, про що мріяв з дитинства, футбольний клуб «Металіст», - зазначив він.
Курченко також заявив про готовність викупити в міста стадіон «Металіст».
«Як ви знаєте на реконструкцію стадіону «Металіст» було витрачено 100 млн. доларів, 30 млн. доларів витратив Ярославський, а 70 млн. доларів було виділено з міського бюджету. У конфлікті між міською владою та Ярославським я не брав ніякої участі, але хочу поділитися баченням, яким я бачу вихід із ситуації. Найближчим часом я зроблю офіційну пропозицію міській владі викупити їхню частку і стати 100-вітсотковим власником стадіону, а щоб вони витратили всі ці кошти на потреби міста та області», - йдеться в заяві. !zn
Читайте також: