Названі найкращі тенісисти 2015 року

22 грудня 18:45

Міжнародна федерація тенісу обрала найкращих гравців року, що минає.

 

Міжнародна федерація тенісу (ITF) назвала імена найкращих гравців за підсумками 2015 року. Ними стали серб Новак Джокович і американка Серена Вільямс. Джокович визнаний кращим гравцем року вже вп'яте поспіль, Вільямс - вчетверте.

Перша ракетка світу Джокович у 2015 році здобув 11 перемог у турнірах ATP, в тому числі вигравши три з чотирьох турнірів Великого шолома - Australian Open, US Open і Вімблдон і перемігши в Підсумковому турнірі ATP. Також серб грав у фіналі "Ролан Гаррос". Крім того, 28-річний Джокович став першим, кому вдалося здобути 31 перемогу над тенісистами з топ-10 по ходу одного сезону.

Вільямс, яка також є першою ракеткою світу, в нинішньому році виграла п'ять турнірів WTA, в тому числі Вімблдон, "Ролан Гаррос" і Australian Open. Також Вільямс вдруге в кар'єрі одночасно утримувала всі чотири титули Великого шолома. Підсумковий турнір WTA Серена пропустила через проблеми зі здоров'ям.

Найкращими в парах у чоловіків стали голландець Жан-Жюльєн Ройер і румун Хорія Текау, у жінок – швейцарка Мартіна Хінгіс і Саня Мірза з Індії.

Читайте також: Серена Вільямс виграла Відкритий чемпіонат Франції

Нагадаємо, раніше став відомий склад учасників Australian Open. В основній сітці турніру, який стартує 18 січня, зіграє шість представників України.