Наставника "Шахтаря" Фонсеку хотіли бачити в Росії

04 сiчня 12:10

Португалець залишився вірний "гірникам".

 

Головний тренер донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека розповів про те, чому вирішив залишитися в Україні і які клуби пропонували йому контракт.

"Я підписав новий контракт, тому, що відчув себе мотивованим. По-перше, мені подобається бути в Україні і в "Шахтарі", я добре себе почуваю тут. У мене з'явилася можливість продовжувати роботу, яку почав два роки тому. Я завжди говорив, що залишу "Шахтар" заради клубу, в який закохаюся. Я повинен перейти в амбітний проект. У мене було кілька пропозицій від хороших європейських клубів, але вони мене не мотивували настільки, щоб переїхати.

Я дуже добре відчуваю себе тут. Повинно відбутися щось таке, що навіть не змусить мене думати. Я працюю у великому клубі, я тренер великого клубу. Я хочу продовжити тренувати тут, або в іншому топ-клубі. Були пропозиції з Англії, Китаю, Туреччини, Німеччини і Росії. Було складно, але щоб змінити клуб має бути те, що буде набагато краще "Шахтаря" і не змусить мене навіть думати. Я хочу грати, щоб перемагати", – сказав Фонсека.

Нагадаємо, Паулу Фонсека очолив донецький "Шахтар" 31 травня 2016 року, підписавши контракт на два роки, який минулого літа був продовжений ще на два роки.

Під керівництвом португальського наставника донеччани виграли два чемпіонати України, два Кубка України, а також завоювали один Суперкубок країни.

У минулому сезоні "Шахтар" зумів пробитися в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, де за сумою двох матчів поступився італійській "Ромі".

Після 18-ти турів української Прем'єр-ліги "Шахтар" лідирує в турнірній таблиці, випереджаючи "Динамо" на сім очок.

В 1/16 фіналу Ліги Європи "Шахтар" зустрінеться з німецьким "Айнтрахтом". Перша зустріч відбудеться 14 лютого в Харкові, а гра у відповідь запланована на 21 лютого у Франкфурті.

Раніше вболівальники "Шахтаря" вибрали найкращого гравця за підсумками 2018 року.