Моурінью може залишити «Реал» заради порятунку збірної Португалії

14 жовтня 13:12

Футболісти мадридського «Реала» - Кріштіану Роналду, Пепе, Рікарду Карвалью і Фабіо Коентрао звернулися до Федерації футболу Португалії з настійним проханням призначити тренером на матчі плей-офф Євро-2012 з Боснією і Герцеговиною тренера королівського клубу Жозе Моурінью.

 

Нинішній наставник португальців Паулу Бенту не зміг забезпечити вихід команди до фінальної частини чемпіонату Європи з першого місця, тому футболісти побоюються, що їх може спіткати невдача і у матчах плей-офф. У П.Бенту далеко не ідеальні відносини з футболістами. Через конфлікт із наставником Рікарду Карвалью і Босінгвою не зіграли ключовий матч із Данією, а Жоау Перейру і Елісеу, які замінили їх, преса якраз і звинувачує у поразці.

Футболісти своє рішення виступити проти П.Бенту пояснюють тим, що збірна Португалії має достатню кількість гравців високого класу, однак у нинішнього тренера не вистачає гнучкості розуму, щоб створити з них такого ж класу команду.

Вони вважають, що Ж.Моурінью міг би очолити збірну на два матчі плей-офф і повернутися до роботи в клубі. Такий компроміс можна знайти, тим паче, що ключові футболісти виступають під його керівництвом у «Реалі».

Футбольна федерація Португалії, у свою чергу, виключає можливість тимчасової зміни тренерів, заявляючи, що як і раніше довіряє Паулу Бенту. Як повідомляється, протистояння між гравцями і функціонерами федерації триватиме ще кілька днів.