МОК отримав перші результати з приводу збереження допінг-проб росіян з Олімпіади-2014

28 жовтня 09:35

Ємності були перевірені на предмет міток і подряпин.

 

Комісія Міжнародного олімпійського комітету (МОК) отримала перші результати експертизи з приводу збереження допінг-проб російських спортсменів з Олімпійських ігор-2014 в Сочі.

Про це керівник комісії Денис Освальд повідомив у листі голові атлетичної комісії МОК Анжелі Руджеро, інформує офіційний сайт організації.

"Ці випадки не є звичайними допінговими порушеннями і не засновані на несприятливих аналітичних висновках з лабораторії. Необхідно було розробити і затвердити новий процес для перевірки і визначення подряпин і міток, виявлених на ємностях для допінг-проб.

Університет Лозанни розробив цей процес, працюючи з виробниками ємностей і експертами, які були задіяні при підготовці доповіді Макларена.

Крім того, у кількох випадках повинні бути проаналізовані допінг-проби B. Але це не може статися до того моменту, поки не буде завершено судово-медична експертиза по вивченню подряпин і міток, так як розтин зразка порушує цілісність кришки ємності, на якій можуть бути видні сліди і подряпини.

Ми отримали результати судово-медичних досліджень всього кілька днів тому, і в найближчі дні і тижні очікується ще більше результатів", - повідомив Освальд.

Нагадаємо, що раніше Річард Макларен озвучив другу частину своєї доповіді, в якій повідомлялося, що заборонені препарати вживали російські спортсмени, які виступали на Олімпіаді-2012 в Лондоні, літній Універсіаді-2013, чемпіонаті світу з легкої атлетики 2013 року в Москві і зимових Іграх 2014 року в Сочі.

Махінації проводилися під контролем Російського антидопінгового агентства (РУСАДА), ФСБ і Міністерства спорту.

Раніше повідомлялося, що МОК оголосить перші результати розслідування допінгового скандалу в Росії в кінці листопада.