Маркевич відмовився їхати за кордон і хоче допомогти українському футболу

18 липня 20:24

Екс-тренер "Дніпра" розповів про те, чому погодився на роботу в ФФУ.

 

Голова Комітету національних збірних Федерації футболу України Мирон Маркевич розповів про те, чому погодився на цю роботу і які завдання ставить перед собою.

"Буду займатися збірними України різних рівнів. Мабуть, акцент робитиму на молодіжній, юнацькій командах. Хочу побачити, що твориться в нашому футболі, хто готовий підсилити національну збірну. Якщо буде потрібна моя порада Андрію Шевченку - жодних проблем. По суті буду консультантом головних тренерів збірних. Я добре знаю гравців, які входять в обойму національної збірної, інших гравців не так добре. Молодіжну команду ще трохи знаю, а ось молодші збірні треба вивчати - U-19, U-18", - сказав Маркевич в інтерв'ю "Вголос".

"Це цікава робота. Хочеться глибоко подивитися на стан справ у нашому футболі, проаналізувати їх і постаратися виправити. Не секрет, проблем багато. Працюючи в "Дніпрі", "Металісті" регулярно стежив за матчами дитячих команд, здавалося було багато перспективних хлопчаків. А куди вони подівалися, ніяк не можу зрозуміти. Це мене турбує", - також підкреслив Маркевич.

За словами екс-тренера "Дніпра", він відмовився від кількох пропозицій з-за кордону: "Кудись за кордон їхати не захотів. Мені пропонували очолити амбіційні команди. Але вибрав ось цей варіант у себе на батьківщині, хочу допомогти нашому футболу. Фінанси тут ні причому. Були серйозні пропозиції, про гроші не йшлося. Для мене важливим було інше - хто гратиме, хто комплектуватиме команду. Що мені пропонували, не підійшло".

Маркевич також зазначив, що його договір з федерацією розрахований на чотири роки, і що він планує залучити до роботи іспанських фахівців: "Було б здорово, якби іспанці проводили тактичні заняття, в цьому аспекті ми відстаємо. Хочу влаштувати стажування в Іспанії для наших дитячих тренерів, які дійсно хочуть працювати. Є домовленість з іспанською стороною, вони готові наших тренерів прийняти".

Нагадаємо, Маркевич протягом попередніх двох сезонів працював з "Дніпром", але цього літа пішов у відставку.