Маркевич хоче грати єврокубки з "Дніпром" на повному стадіоні у Львові

07 листопада 13:22

УЄФА заборонила проводити матчі єврокубків в Дніпропетровську. Як запасний варіант "Дніпро" обрав київський "Олімпійський". Однак виявилося, що в столиці не дуже зацікавлені у дніпропетровців.

 

Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич вважає, що його команді було б краще проводити єврокубкові поєдинки не в Києві, а у Львові, де підтримка вболівальників була б кращою.

Після першої в груповому турнірі Ліги Європи перемоги "Дніпра" (2:1 над "Карабахом") Маркевич припустив, що футболісти краще почувалися при заповнених трибунах стадіону в Баку, ніж на порожньому "Олімпійському" в Києві. Тому він має намір просити керівництво команди провести у Львові поєдинок 6-го туру Ліги Європи проти "Сент-Етьєна".

"Будь-яка команда, виходячи на поле і бачачи повний стадіон, відчуває зовсім інші емоції на Жаль, нам не дозволили грати в Дніпропетровську, але хоча б у Львові дозволили. Повного стадіону бути! На "Олімпійському", який вміщує 70 тисяч, а приходить три - це товариський матч. Сьогодні були зовсім інші емоції", - вважає Маркевич.

Відзначимо, що на "Львів Арені" проводить свої домашні матчі в Лізі Чемпіонів донецький "Шахтар". "Гірники" зіграли у Львові вже два матчі і у кожному з них отримували хорошу підтримку трибун.

Примітно, що свій наступний поєдинок команда Маркевича зіграє на "Арені Львів". У рамках 12-го туру Прем'єр-ліги дніпряни зустрінуться з "Шахтарем" 9 листопада.

Читайте також: Коноплянка пожартував над футбольним полем "Львів-Арени"

Після того, як збірна України зіграла на "Арені Львів" поєдинок відбірного турніру Євро-2016 проти Македонії, обігравши суперника 1:0, головний тренер команди Михайло Фоменко порівняв підтримку на трибунах з заповненим вщерть київським "Республіканським", який вміщав 100 тисяч уболівальників. Така атмосфера, на погляд Фоменко, допомагає його гравцям чувтсвовать себе впевненіше.