Люксембург не буде оскаржувати рішення УЄФА щодо натуралізації Мораєса

20 липня 11:55

"Справа Мораєса" схоже остаточно стала історією.

 

Федерація футболу Люксембургу не буде оскаржувати рішення апеляційного комітету УЄФА у справі натуралізації нападника збірної України Жуніора Мораєса в Спортивному арбітражному суді (CAS) в Лозанні. Про це повідомив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко.

"Вітаю всіх вболівальників українського футболу! Правда - наша! Вчора отримав офіційний лист від Федерації футболу Люксембургу з підписом президента Паула Пилипа і віце-президента Жан-Жака Шонкерта.

Люксембурзькі колеги повідомляють, що не будуть оскаржувати в Спортивному арбітражному суді (КАС) в Лозанні рішення Контрольно-дисциплінарного органу та Апеляційного комітету УЄФА про те, що участь Мораєса у матчах збірної України у відборі на Євро-2020 проти збірних Люксембургу та Португалії була правомірною. Сподіваюся і впевнений, що і наші колеги і друзі з Португалії приймуть таке рішення" – написав Павелко.

Нагадаємо, Мораєс отримав українське громадянство у березні і вже встиг зіграти за збірну України в матчі з Португалією (0:0) і Люксембургом (2:1).

В кінці березня видання Mais Futebol повідомило, що Жуніор Мораєс, можливо, порушив статтю 7 статуту ФІФА, зігравши за збірну України в матчах проти Португалії та Люксембургу після отримання громадянства.

У статуті зазначалося, що футболіст повинен жити безперервно, принаймні, 5 років після досягнення 18-річчя на території країни, в якій він отримав нове громадянство. При цьому Мораєс виступав на правах оренди в Китаї чотири місяці, через що міг порушити правила.

В Португалії та Люксембурзі вимагали зарахувати Україні технічні поразки, але 3 травня контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА вирішив не карати команду Шевченка зняттям очок.

Раніше повідомлялося про те, що Мораєс став найкращим бомбардиром минулого сезону УПЛ.