Костевич і Омельчук завоювали для України "золото" на етапі Кубка світу з кульової стрільби

29 травня 15:12

Костевич також виграла і індивідуальний залік.

 

Українські стрілки Олена Костевич і Олег Омельчук результативно виступили на етапі Кубка світу в німецькому Мюнхені. Костевич у парі з Омельчуком стала чемпіонкою міксту у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів. Український дует перед останнім підходом на 2,2 бали відставав від сербів Аруновіча і Мікес, але серія відмінних пострілів і провал суперників принесли Костевич і Омельчуку вольову перемогу.

Також Олена Костевич впевнено виграла індивідуальні змагання зі стрільби з пневматичного пістолета з 10-метрової дистанції. Олімпійська чемпіонка Афін-2004 на попередньому етапі суттєво відірвалася від суперниць і спокійно зберегла комфортну перевагу.

Раніше на етапі Кубка світу в Мюнхені Костевич виграла "бронзу" у стрільбі з малокаліберного пістолета з 25 метрів, а Омельчук зі світовим рекордом переміг у змаганнях у стрільби з пневматичного пістолета з 10 метрів.

Нагадаємо, на Олімпіаді в Ріо Костевич не зуміла завоювати медаль, невдало виступивши як у стрільбі з дистанції 10 метрів, так і на дистанції 25 метрів.

Відзначимо, що в лютому поточного року Омельчук у складі збірної України став чемпіоном Європи зі стрільби з пістолета.

Раніше українці здобули три медалі у фіналі Кубка світу зі стрільби.