Косово стане 205-м членом Міжнародного олімпійського комітету

09 грудня 16:10

Самопровозглошенное держава отримала визнання в спортивному світі. Спортсмени з Косова зможуть брати участь в Іграх-2016, які відбудуться в Ріо.

 

Міжнародний олімпійський комітет на що проходить в Монако 127-й сесії прийняла в число своїх членів Республіку Косово. Самопроголошена держава, яка заявила про відділення від Сербії в 2008 році, стане 205-м членом МОК.

Визнання Косівського олімпійського комітету повноправним членом МОК означає, що спортсмени з самопровоглашенной республіки зможуть взяти участь вже в найближчих Іграх - 2016 році в Ріо-де-Жанейро. Крім того, Косово відтепер зможе отримувати дотації Міжнародного олімпійського комітету.

Примітно, що частина міжнародних федерацій з олімпійських видів спорту визнали Косово до МОК: зараз це настільний теніс, стрільба з лука, дзюдо, вітрильний спорт, важка атлетика, сучасне п'ятиборство. Скоріше за все, незабаром буде визнання ще кількох асоціацій.

Додамо, що в даний час незалежність Косова з 193 входять в ООН країн визнали 108. При цьому визнання ООН є звичайною, але не обов'язковою умовою для входження країни в МОК.

На початку жовтня 2014 року в МОК відзначили прогрес у підготовці Ріо до Олімпіади-2016. Ігри-2016 пройдуть з 5 по 21 серпня, і стануть першими в історії, що відбулися у Південній Америці.