Коноплянка забив, але Суперкубок УЄФА в драматичному матчі виграла "Барселона"

12 серпня 00:27

Гол українця спас "Севілью" від поразки в основний час, але каталонці забили переможний м'яч у додатковий.

 

"Барселона" і "Севілья" в Тбілісі розіграли Суперкубок УЄФА. Поєдинок вийшов просто неймовірним. Команди зіграли 120 хвилин і забили 9 голів, а переможний виявився на рахунку каталонського клубу.

Вже в перші 15 хвилин матчу команди забили три голи, причому всі - зі штрафних! Відкрила рахунок "Севілья" завдяки удару Банеги, а потім Мессі двічі засмутив Бету. "Севілья" після пропущених м'ячів якось зажурилася, та й взагалі виглядала важкувато. У підсумку під кінець тайму "Барса" забила ще раз. Після передачі Суареса відзначився Рафінья.

У другій половині "Барселона" дуже швидко, здавалося, поховала інтригу. Вже в дебюті тайму помилкою Тремулінаса скористалися Бускетс і Суарес. Перший зробив перехоплення і віддав пас, а другий забив. Але це було ще далеко не все. "Севілья" зуміла відіграти три м'ячі, причому четвертий гол андалузців забив Євген Коноплянка, який з'явився на 68-й хвилині. Українець опинився в потрібному місці в потрібний час і замкнув простріл Іммобіле - 4:4!

Гра перейшла в додатковий час, і тільки в його кінцівці "Барселона" забила переможний гол. Педро виявився першим на добиванні і вколотив м'яч у сітку. Після цього "Севілья" втратила ще два моменти для взяття воріт і не зуміла перевести гру у серію пенальті.

Барселона - Севілья - 5:4
Голи: Мессі, 7, 16, Рафінья, 44, Суарес, 52, Педро, 115 - Банега, 3, Рейєс, 57, Гамейро, 72 (з пенальті), Коноплянка, 81

Барселона: тер Штеген - Дані Алвес, Піке, Маскерано (Педро, 90+4), Матьє - Іньєста (Серхі Роберто, 63), Бускетс, Ракітіч - Мессі, Суарес, Рафінья (Бартра, 78)

Севілья: Бету - Коке, Рамі, Криховяк, Тремулінас - Іборра (Маріано, 80), Крон-Делі - Рейес (Коноплянка, 68), Банега, Вітоло - Гамейро (Іммобіле, 80)

Попередження: Матьє, Педро, Дані Алвес - Криховяк, Коке, Банега, Іммобіле, Крон-Делі.

"Барселона" в п'ятий раз виграла Суперкубок УЄФА і зрівнявся за цим показником з "Міланом". Тепер рекорд утримують два клуби.