Команда з Харкова зібрала на хокейний чемпіонат найбільш зірковий склад

11 лютого 16:53

У Федерації хокею України підтвердили, що національний чемпіонат стартує 12 лютого. А до 16-го числа команди можуть формувати свої склади.

 

Попередня інформація про те, що хокейний чемпіонат України все-таки відбудеться, знайшла офіційне підтвердження. У ФХУ вже розпочалася процедура подання заявок команд.

Змагання розпочнуться 12 лютого і пройдуть у два кола: команди будуть грати спарені матчі. Таким чином, у регулярному чемпіонаті кожен з чотирьох учасників проведе з 12 поєдинків. В кінці березня стартує плей-офф, куди, природно пройдуть всі команди.

Як і очікувалося, в чемпіонаті візьмуть участь київські "Дженералз", ХК "АТЕК", а також "Кременчук" і харківський "Витязь", який може похвалитися самим зоряним складом на сезон. В рядах новоствореної команди виявилися колишні гравці збірної Віталій Литвиненко, Роман Сальников і Олексій Лазаренко. Всі троє захищали кольори збірної України ще в середині 1990-х, а Сальников з Литвиненком взяли участь в Олімпійських іграх в Солт-Лейк-Сіті.

Додамо, що "АТЕК" ще кілька днів тому називався "Київ", проте була досягнута домовленість про те, що цей колектив буде виступати під маркою чемпіона сезону-2006/07, призера шести першостей, який у 2009 році припинив виступи в чемпіонаті України через відсутність фінансування.

Саме "екскаваторники", як раніше називали команду, і відкриє 24-й чемпіонат України матчем з "Дженералз". Поєдинок відбудеться о 12:20 на однойменній арені, стала в минулому сезоні золотий для київського "Компаньйон".

До речі, діючі чемпіони так і не зуміли зібрати команду на нинішній сезон. Зате делегували своїх хокеїстів відразу кілька клубів. Найбільш значний за складом десант з "Компаньйона" висадився в "Витязі". Є "компаньоновцы" і "Атеку" і "Дженералз".

Харків'яни зробили ставку на місцевих вихованців, тому деякі гравці, які виступали в київських команди у минулій першості, повернулися додому і тепер будуть захищати кольори свого міста. Завдяки появі в своїх рядах 44-річного Литвиненко, який зіграв за збірну понад 150 матчів, його партнера по олімпійській збірній України-2002 Сальникова, ветеранів Олександра Харитонова, а також подавали надії Дмитра Ісаєнка та Артем Кобіков, "Витязь" може розраховувати на потрапляння у фінал плей-офф. Тренувати команду буде відомий фахівець Євген Гладченко.

Додамо, що в "Витязі" зіграє і найвищий хокеїст чемпіонату України двометровий Віталій Бобовников.

Самою молодою командою турніру може стати ХК "Кременчук", який зібраний на базі колишніх хокеїстів молодіжної та юніорської збірних України. Найстаршому гравцеві кременчужан - захиснику Володимиру Романенку - 22 роки.

Завершиться вже 23-е за рахунком першість України в перших числах квітня - щоб встигнути до чемпіонату світу в дивізіоні 1А, який відбудеться 19-25 квітня у польському Кракові.