Кличко сенсаційно програв Ф'юрі

29 листопада 01:21

Український боксер не зумів захистити свої чемпіонські пояси.

 

Володимир Кличко зазнав своєї першої поразки за 11 років, поступившись британцеві Тайсону Ф'юрі за очками і не зумівши відстояти свої титули чемпіона світу за версіями IBF, WBA, WBО, IBO і журналу "The Ring Magazine". Досить рівний бій завершився одноголосним рішенням суддів на користь Ф'юрі.

Суперники почали бій досить обережно, особливо це стосувалося Кличка, який не форсував події. Аж до четвертого раунду українець вичікував і не міг провести нормальну атаку. Ф'юрі впевнено тримав дистанцію і уникав джебів Кличко. Сам британець діяв досить сумбурно і нервово, але це працювало.

Після середини бою команда Кличка зрозуміла, що все йде не за планом і порекомендувала чемпіону активніше йти в атаку. Але по-справжньому потурбувати суперника українець зміг лише в дев'ятому раунді, правда, слідом і пропустив лівий боковий. Кінцівка бою вийшла рівною. Ф'юрі виграв одинадцятий раунд, правда, один бал слідом за влучним ударом з нього зняв рефері. Кличко ж продемонстрував характер у заключній трихвилинці, кілька разів потужно потрапивши як праворуч, так і ліворуч.

Під час оголошення суддівських записок Кличко підняв руки вгору, але всі три судді віддали перемогу Ф'юрі - 115:112, 115:112, 116:111.

"Кличко не виграв, але і не програв. Як на мене, оптимальний результат цього поєдинку - нічия", - зазначив після бою чемпіон світу Віктор Постол.

"Кличко провів не найкращий свій бій, м'яко кажучи. Він не виграв цей бій. Але не можу сказати, що він його програв. У таких поєдинках перемогу зазвичай віддають чемпіонові. Але всім треба розуміти, що світовий бокс збайдужів до Володимира, всі хочуть свіжої крові ", - підкреслив експерт Олександр Бєлєнький.

Таким чином, Кличко втратив свої пояси, а українським любителям боксу залишається сподіватися, що в контракті на цей бій був прописаний пункт про реванш.