Кабмін визначив 2012-й роком спорту

06 травня 06:59

Кабінет міністрів затвердив заходи щодо підготовки та проведення в Україні у 2012 році року спорту і здорового способу життя, повідомляє прес-служба Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту.

 

Відповідне розпорядження "Про заходи щодо підготовки та проведення в Україні у 2012 році року спорту і здорового способу життя" Кабмін прийняв на засіданні 27 квітня 2011 року.

Цим документом узгоджено план дій з підготовки та реалізації спортивних заходів та оздоровчих програм у 2012 році.

Згідно з документом буде створено Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні в 2012 року спорту і здорового способу життя та проведено низку заходів.

Згідно з планом протягом року має бути проведено кілька заходів. Зокрема, Всеукраїнський конкурс зі створення кращих умов для занять фізичною культурою і спортом для різних верств населення, уроки в загальноосвітніх навчальних закладах на тему "Спорт і фізичне виховання - затвердження здорового способу життя та зміцнення миру", Всеукраїнський конкурс на кращий малюнок і фотографію зі спортивної тематики, та Всеукраїнський місячник "Спорт для всіх - спільна турбота" тощо.

Також у документі йдеться про створення належних умов для проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи у спортивно-оздоровчих таборах, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Планується провести спортивно масові заходи серед дітей та молоді, присвячених проведенню фінальної частини Євро 2012, спартакіади школярів і VI літні спортивні ігри молоді України.