Халеп обіграла Стівенс у фіналі Ролан Гаррос

09 червня 18:40

Румунська тенісистка перемогла у трьох сетах.

 

Перша ракетка світу Сімона Халеп вперше в кар'єрі виграла турнір Великого шолома. Сьогодні, 9 червня, у фіналі Відкритого чемпіонату Франції румунка обіграла американку Слоун Стівенс, що займає 10-е місце в рейтингу WTA, з рахунком - 3:6, 6:4, 6:1. Програвши перший сет, румунка переламала хід подій у другому сеті, а третю партію виграла без великих проблем.

Фінал

Сімона Халеп (Румунія, 1) - Слоун Стівенс (США, 10) - 3:6, 6:4, 6:1

Зазначимо, що виграти турнір Великого шолома Халеп вдалося лише з четвертої спроби. Перш вона двічі виходила у фінал Ролан Гаррос (2014-му і 2017 року), де поступалася росіянці Марії Шараповій і латвійської тенісистці Олені Остапенко. На Australian Open-2018 Сімона програла у фіналі Каролін Возняцкі.

Завдяки перемозі на Ролан Гаррос-2018 Халеп отримає дві тисячі очок в рейтинг WTA і зміцниться в статусі першої ракетки світу. Також вона заробила 2,2 мільйона євро.

Нагадаємо, далі за всіх на нинішньому Ролан Гаррос від України пройшла Леся Цуренко, яка вилетіла в четвертому колі турніру. Перша ракетка України Еліна Світоліна поступилася ще в третьому раунді змагань.

У минулому році переможницею Ролан Гаррос стала Олена Остапенко з Латвії.