Гладир відмовився грати на Євробаскеті

17 червня 00:31

Один з лідерів збірної України доповнив компанію Ліщука, Джетера та Яковлєва, які не хочуть їхати на чемпіонат Європи.

 

Сергій Гладир, який був одним з лідерів збірної України на Євробаскеті-2013 і чемпіонаті світу-2014, відмовився виступати на чемпіонаті Європи цього року. Про це в інтерв'ю "Сегодня" сказав головний тренер збірної Євген Мурзін.

За словами Мурзіна, також поки незрозуміла ситуація з двома "великими": Ленем і Ліщуком. "Вчора ввечері отримали відмову Сергія Гладиря. Чим вона обґрунтована, я не знаю, але ми з ним працюємо, дізнаємося реальну ситуацію, - сказав коуч, - З Ленем дуже важко, це гравець НБА, йому потрібні дуже великі фінансові гарантії. Кравцов буде 100 відсотків, Фесенко при особистій зустрічі сказав, що принципово згоден. Над кандидатурою Олексія Печерова, який став віце-чемпіоном Естонії, поки міркуємо. Крім Гладиря з попереднього списку відмови надійшли від Дениса Яковлєва та Сергія Ліщука. Але я вважаю, що це не остаточно. Думаю, що з цих трьох двоє точно будуть грати за збірну, ми зможемо їх переконати".

Нагадаємо, що на чемпіонаті світу в Іспанії Гладир отримав травму у другому матчі турніру, і через це на світовому форумі Україні більше не допоміг, лише для галочки вийшовши на заміну в останній грі групового етапу проти США. Попередній сезон Гладир провів у французькому "Нансі".

Відмовився грати в жовто-синій майці також основний розігруючий збірної України останніх двох років Пух Джетер. ФБУ веде пошуки іншого гравця, якого можна було б натуралізувати. Серед кандидатів - MVP сезону Суперліги Дерек Нідхем з южненського "Хіміка".

Додамо, що в останні роки Мурзін очолював "Говерлу", проте зараз не знає, чи буде поєднувати посади: "На сьогодні у мене немає ніяких домовленостей з "Говерлою", ми знаходимось у відпустці – я і мій помічник Олександр Лохманчук. Наскільки я знаю, майбутнє "Говерли" під питанням, тому говорити про це поки рано".